Frigya Ekmeği

frigyaekmek
Enerji Kc/Kcal 1406 / 336
Yağ Gr 1,3
Doymuş Yağ Gr 0,4
Karbonhidrat Gr 66,4
Şeker Gr 3,6
Lif Gr 5,2
Protein Gr 12,1
Tuz Gr 1,5
İçerik Siyez buğday unu, Buğday unu

Binlerce yıldır değişmeyen tohum. Anadolu topraklarında yetişen ve buğday türlerinin atası sayılan Siyez buğdayı ile üretilen eşsiz bir sağlık ve besin deposu. Anadolu tarımının en mükemmel uygulayıcıları firglerden ismini alan bu eşsiz ekmek; On binlerce yıldır genetiği bozulmadan yetişen Siyez Buğdayının düşük glüten oranını, zengin kalsiyum, thiamin (B1), riboflavib (B2), niacin (B3), demir, folat, pantotenik asit, fosfor, folik asit, magnezyum, çinko, bakır, selenyum, mangan ile A,C,D,E,K, B6 ve B12 vitamin ve minerallerini, yüksek lif oranını, düşük glisemik indeksini, folik asit içeriğini ve sağlık açısından koruyucu özelliği yüksek antioksidanlarını barındıran son derece sağlıklı bir ekmektir.

İnsanın varoluş ve yaşam yolculuğunu binlerce yıldır sağlıkla yürütmesinde faydası tartışılmaz bir besindir.

Scroll to Top