Karlı Tepeler Çavdar Ekmeği

cavdarekmek
Enerji Kc/Kcal 1406 / 336
Yağ Gr 1,3
Doymuş Yağ Gr 0,4
Karbonhidrat Gr 66,4
Şeker Gr 3,6
Lif Gr 5,2
Protein Gr 12,1
Tuz Gr 1,5
İçerik Siyez buğday unu, Buğday unu

Buğdaygiller ailesinden olan bu muazzam tahıl, on binlerce yıldır zorlu yaşam koşullarında insanların en büyük destek besini olmayı sürdürdü. Dayanıklılığının yanında bir şifa deposu olma özelliği de taşıyan Çavdar, karlı tepelerden ve en yüksek rakımlardan elde edildi. İçeriğindeki bol lif ile kilo kontrolünden bağırsak sağlığına kadar olumlu etkileri barındırırken, bünyesindeki nişasta moleküllerinin sert ve gözenekli yapısından dolayı şeker hastaları için en zararsız tahıl olma özelliğine sahiptir. Antioksidan ve antitoksik özellikleri ile kolestrolden, kansere bir çok hastalığın önlenmesinde vücudun en büyük yardımcısı olduğu düşünülmektedir. Zor zamanların ve koşulların dayanıklı tahılı Çavdar ile yapılan Karlı Tepeler Çavdar ekmeği insanların yaşam yolculuklarını sağlık ve mutlulukla devam ettirmeleri için en zor koşullarda bile onlara güvenli ve sağlıklı bir besin deposu olmaya devam ediyor.

Scroll to Top